Kaj odlikuje najboljše šolske torbe

Brez šolske torbe otrok ne more v šolo. To velja tako za otroke, ki prvič prestopijo šolski prag kot za dijakinje in dijake.

V Sloveniji je kar nekaj prodajalcev kvalitetnih šolskih torb. To so predvsem papirnice in spletne trgovine, ki prodajajo šolske potrebščine priznanih blagovnih znamk. Te znamke so Target, Spirit, Dakine in še nekatere druge.

Kvalitetne šolske torbe od povprečnih loči kar nekaj značilnosti.

Prva je ta, da je kvaliteta uporabljenih materialov bistveno boljša od povprečnih. Zato zdržijo bistveno dlje in so na koncu cenejše od tistih kupljenih npr. v trgovinah, ki poleg hrane prodajajo še no name torbe. Priznane znamke lovijo kvaliteto in ne tržne niše, ki se pojavi pred vsakim šolskim letom.

Druga lastnost je organiziranost šolske torbe. Priznani proizvajalci že leta tekmujejo s konkurenco za svoj tržni delež. Zato so primorane izpopolnjevati svoje modele iz leta v leto. To znanje pa pomeni tudi izkušnje o tem kaj otrok pri šolski torbi potrebuje. Zato bo organiziranost šolske torbe s stalnim razvojem pri znamkah vedno boljše kot pri enoletnih modelih neznanih znamk. Prenekateri proizvajalec, ki išče zaslužek v začasni tržni niši enostavno prekopira že uveljavljeno šolsko torbo. A tudi to ni zagotovilo, da je kopirana šolska torba res tako kvalitetna kot original.

Tretja lastnost je udobje. Udobje in pravilna uporaba je zelo pomembna za zdrav razvoj otroka. Raziskave o pretežkih šolskih torbah so pokazale, da lahko pretežka torba pri otrocih povzroči različne zdravstvene težave, kot so bolečine v hrbtu, ramenih in vratu, glavoboli ter utrujenost. Poleg tega lahko dolgotrajna izpostavljenost pretežkim šolskim torbam vpliva na držo in razvoj mišic. Tudi tu priznane znamke z dolgotrajnim razvojem lahko ponudijo bistveno boljšo torbo kot ostali. Z ergonomskim hrbtiščem je nošenje lažje, udobnejše in bolj zdravo za otroka.

target šolske torbe

Target šolske torbe

Iz lastnih izkušenj bi vam priporočali izbor torbe priznane blagovne znamke Target.

Target šolske torbe odlikujejo vse zgoraj naštete dobre lastnosti, katere mora torba imeti. So kvalitetne, organizirane in udobne. V naši družini so vsi štirje otroci uporabljali torbe Target in nikoli nismo imeli težav. Nasprotno, ko smo otrokom menjali šolske torbe (običajno na dve leti) smo stare podarili, saj so bile še vedno zelo uporabne in brez napak.

Običajna garancijska doba za šolske torbe Target je 24 mesecev. Šolsko torbo vam bomo zamenjali v primeru kakršnekoli težave, ki so posledica materialov in proizvodnje. Samo nekaj primerov – strgan ročaj, strgan šiv, nedelujoča zadrga in podobno. Tako veste, da je šolska torba kvalitetna.

Target je slovenska blagovna znamka in tako so šolske torbe, ki se prodajajo pod to blagovno znamko plod slovenskega znanja in slovenskih oblikovalcev, kar je dandanes že redkost.

Šolske torbe Target, katere mimogrede izdelujejo v EU, pokrivajo celoten segment starosti. Pri njih imate na voljo torbe namenjene otrokom, ki gredo v prvi razred pa vse do dijaških let. Pri vseh upoštevajo specifiko uporabe in oblikovne želje otrok.

Za najmlajše imajo torbe trdo dno in trdo, ergonomsko oblikovano hrbtišče ter dovolj prostora za urejeno šolsko torbo. Za večje otroke, ko ni več obvezno trdo hrbtišče, pa Target z ergonomsko zasnovo hrbtišča in zračnostjo poskrbi za udobje. Torbe za večje otroke odlikuje predvsem odlična izbira različnih modelov, tako po modelih kot po videzu.

Kot smo omenili vam izbor Target šolske torbe priporočamo iz lastnih izkušenj. Ker pa je ta blagovna znamka v Sloveniji že precej razširjena pa lahko povprašate naokoli tudi kako mamico ali očka.

Se pa Target v zadnjih letih vse bolj uveljavlja tudi kot proizvajalec kvalitetnih šolskih potrebščin kot so barvice, flomastri in ostale potrebščine predvsem za osnovno šolo. Nekatere od teh izdelkov smo imeli tudi priložnost preskusiti in lahko vam zatrdim, da so njihove barvice vrhunske.

Deli naprej