Kje ugodno do kvalitetne šolske torbe?

Kmalu boste spet vsi starši šoloobveznih otrok pred dilemo kje lahko ugodno pridete do kvalitetne šolske torbe. Ta nepogrešljiv del otroškega šolskega življenja hrani vse, kar je potrebno za uspešen šolski dan. Učbenike, zvezke, pisala, malico in še mnogo več.

Vendar pa šolske torbe niso le prostor za shranjevanje ampak imajo pomemben vpliv tudi na zdravje in dobro počutje naših otrok. Torej je pomembno vprašanje kje lahko kupite kvalitetne in poceni šolske torbe?

Kvalitetne šolske torbe imajo v specializiranih trgovinah s šolskimi torbami in papirnicah. Zagotovo pa to niso trgovine, ki prodajajo par šolskih torb no name znamke poleg ostalih prodajnih artiklov.

Otroci gredo v šolo

Kje do kvalitetne šolske torbe

Naj naštejemo nekaj prodajalcev kjer lahko kupite kvalitetne šolske torbe:

  • DZS ima več kot 42 poslovalnic po celotni Sloveniji. V njihovem asortimaju imajo kar nekaj kvalitetnih blagovnih znamk. Izbira pri njih razmeroma varna, le cena ponavadi ni najugodnejša še posebej, če gledate šolske torbe, ki niso v akciji.
  • Mladinska knjiga ima bistveno manj poslovalnic po Sloveniji – samo devet. Tudi pri njih imate ponavadi konkretno ponudbo šolskih torb, cenovna politika pa je podobna kot pri DZS.
  • Špar ali Mercator. Njihove poslovalnice so praktično povsod in v njihovi ponudbi so najbolj zastopane kvalitetne šolske torbe slovenske blagovne znamke Target. Te so kvalitetne in jih ponavadi oba prodajalca kar takoj postavita v kakšno akcijo. Težava pri teh dveh prodajalcih je edino, da imajo na voljo samo nekaj motivov. Včasih določene motive dobite celo samo pri njih.
  • Spletni prodajalci. Tu pa stvari postanejo malce bolj zanimive. Ponudba je večja, cene običajno nižje. In če kupite poceni šolsko torbo preko spleta in je ta priznane blagovne znamke je to to. Zato naj vas ne bo strah kupiti šolske torbe preko spleta. Vedno jo lahko tudi vrnete, če ne bo dosegla vaših pričakovanj.

Na kaj paziti?

Pri izbiri kvalitetne in ugodne šolske torbe pa je pomembno upoštevati nekaj ključnih faktorjev:

  • Torba naj bo oblikovana ergonomsko in tako, da podpira naravno držo. Naramnice naj bodo široke in oblazinjene, da ne pritiskajo na ramena. Dodatni pasovi okoli pasu ali prsnega koša lahko pomagajo pri boljši razporeditvi teže.
  • Poiščite šolsko torbo, ki je izdelana iz trpežnih materialov, ki se ne bodo zlahka strgali ali obrabili. Torba mora biti dovolj robustna, da prenese težo knjig in drugih potrebščin. Dolgotrajna garancija je že lahko znak, da so materiali ustrezni.
  • Solska torba mora biti lahka. Vedno znova beremo, da imajo šolske torbe preveliko težo. Z izbiro lahke torbe to težo vsaj malo zmanjšamo. Zdravstveni strokovnjaki opozarjajo na težave, ki jih lahko povzroči pretežka šolska torba. Dolgotrajno nošenje preobremenjenih torb lahko privede do težav z držo, bolečin v hrbtu in celo trajnih poškodb. Zato je pomembno, da torba in njena vsebina ne presegata določenega odstotka telesne teže otroka.
  • Torba naj ima dovolj prostora za vse potrebščine, vendar naj ne bo prevelika, da bi otrok vanjo lahko zložil preveč stvari. Če je v šolski torbi stvari preveč bo še dodatno po nepotrebnem obremenjen.
  • Dobra šolska torba mora biti vodoodporna, da zaščiti knjige in druge potrebščine pred dežjem ali razlitimi tekočinami.
  • Predvsem za mlajše otroke je priporočljivo, da torba vsebuje odsevne dodatke za boljšo vidljivost v temi. Pozimi je tema lahko tako zjutraj kot popoldne!

Seveda pa pri poceni šolskih torbah nikakor ne smemo opustiti zgoraj navedenih zahtev!

Naučite otroka pravilno nositi torbo

Ni pa dovolj samo kupiti šolsko torbo. Solska torba mora biti obvezno tudi pravilno nameščena na nežen otroški hrbet. Zato temu posvetite posebno pozornost in otroka poučite kako se šolska torba nosi pravilno, zakaj je to potrebno in mu jo tudi pomagajte pravilno namestiti. Na pravilno nošenje ga opozarjajte dokler mu tak položaj torbe ne preide v kri. Nekoč vam bo hvaležen.

Kaj pa kvalitetne šolske torbe dvigne nad običajne pa lahko preverite tukaj!

Deli naprej