Prednosti vgradnih garderobnih omar z drsnimi vrati

Za vse, ki se zanimate za vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, smo tukaj, med našimi gostujočimi prispevki, objavili glavne prednosti, ki jih prinašajo garderbne omare, ki so opremljene z drsnimi vrati, napram tistim garderobnim omaram, ki imajo na svojih frontah, mnotirana klasična, krilna vrata.

Preden pa opišemo vse prednosti vgradnih garderobnih omar z drsnimi vrati, opogumimo tudi tiste, ki se morda zanimate za to, da si takšno garderobno omaro (ki vsebuje drsna vrata) celo izdelate sami.

Če imate nekoliko časa, vsaj malo mizarsker žilice in občutek za opremljanje, se zagotovo izdelave vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, lahko lotite tudi sami.

vgradne garderobne omare z drsnimi vrati
Celoten pregled vgradnih omar z drsnimi vrati, najdete na spletni strani www.vgradneomare.eu. TUKAJ.

Kako narediti vgradno omaro sam?

Prva stvar pri lastni izdelavi vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, je zavedanje, da nam za potrebno izdelavo takšne omare, niti ni vedno potrebno, da izdelamo notranjost garderobne omare, saj lahko v nekaterih primerih, dobimo garderobno omaro (garderobni prostor oz. sobo) že, če pred neko prostorsko nišo, ki jo imamo na voljo, namestimo zgolj drsna vrata. 

Na ta način bo naša garderobna vgradna omara tudi najcenejša, njena notranjost pa tudi najbolj odprta  in bomo vanjo lahko odlagali zraven garderobe še večje reči, ki jih sicer v omaro s policami, obešalniki in ostalimi elementi garderobne omare, ponavadi ne moremo (likalna deska, sesalnik, …).

Vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, izdelane na tak način, lahko izdelamo tako, da drsna vrata vpnemo v strop prostora, kjer se bo omara tudi nahajala, spodaj pa za drsna vrata namestimo tirnico, po kateri bodo sama drsna vrata tudi drsela.

Če imamo težavo s svetlobo na notranji strani garderobnega prostora, namestimo v notranjost dodatna svetila, če pa je to nemogoče, pa drsna vrata ne izdelamo iz lesa (ki svetlobo v celoti zapre), ampak deloma ali v celoti drsna vrata opremimo s steklom. Le to, je lahko tudi motno, če ne želimo, da nam drugi vidijo v notranjost vgradne garderobne omare.

V kolikor se odločite, da boste svojo vgradno omaro deloma ali v celoti opremili s stekom, lahko to naredite na dva načina. Uporabite lahko steklena drsna ali klasična steklena vrata. O izbrani vrsti vrat, se predhodno posvetujte z izvajalcem, če pa želite le zamenjati obstoječa vrata, pa svetujemo, da se obrnete na Steklarstvo Breg, kjer Vam bodo z veseljem svetovali in pomagali, lahko pa jih povprašate tudi o ostalih njihovih storitvah, kot so kuhinjska stekla, steklene kabine za prhanje, steklene stopnice in ograje in ostale steklarske storitve.

Za samostojno izdelavo takšne vgradne omare z drsnimi vrati tudi ne priporočamo, da so drsna vrata, nihajna (torej brez spodnjega tira), saj je rokovanja s takšnimi vrati težje, obenem pa je za tak sistem izdelave, potreben strop iz betona (ne pa strop iz mavčne plošče).

V primeru drsnih vrat s tirnico spodaj, je težišče samih drsnih vrat, na tleh, v primeru nihanjih drsnih vrat, pa je težišče v zgornjem delu (tam kjer so drsna vrata obešena na strop).

https://youtu.be/fK2SpIsJIMw

Izris vgradne garderobne omare z drsnimi vrati

Za dobro lastno izdelavo vgradne garderobne omare z drsnimi vrati oz. tudi za izdelavo preko mizarja, je ključen kakovosten izris vgradne garderobne omare.

Izris vgradne omare naj vključuje dimenzije višine, globine, širine in morebitnih naklonov, v kolikor gre za vgradno garderobno omaro v mansardnem prostoru.

Obenem pa naj izris omare vključuje tudi vse posebnosti:

  • označbe električnih stikal
  • označbe stenskih, keramični talnih oblog
  • označbe kotnih letvic
  • označne morebitnih ostalih posebnosti

Na ta način, bo ta, ki se bo lotil izdelave vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, lažje skiciral omaro, pripravil ponudbo za izdelavo omare in na koncu tudi izdelal, takšno omaro.

Deli naprej