Kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo, da je ne plačate dvakrat

Kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo, da je ne plačate dvakrat

Kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo, da je ne plačate dvakrat

Če za IPTV ali OTT izberete STB napravo, samo tehnične značilnosti v specifikacijah niso dovolj. Izpostavljamo dejavnike, ki pogosto ostajajo skrit za oklepaji oglasov, vendar igrajo pomembno vlogo pri integriranju naprave v sistem ali zagonu novega projekta. Zato spodaj zapisujemo nekaj nasvetov, kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo, da boste že v startu izbrali pravo, in je ne boste kasneje plačali ponovno.

Kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo
Kako izbrati pravo IPTV Set Top Box napravo, da vam to kasneje ne povzroči dodatnih stroškov in obilice težav.
Nekaj dejavnikov za pravilno izbiro IPTV Set Top Box
1. Standardi kakovosti

Stranke pogosto ne razlikujejo med kakovostjo storitev, ki jih nudi oprema. Če pa se med uporabo soočajo s težavami in so prikrajšani za ogled želenih vsebin, bodo zagotovo krivili ponudnika storitev. Več kot je nekakovostnih naprav v uporabi, večja bo obremenitev tehnične podpore in več negativnih povratnih informacij bodo ponudniki dobili. Je pa res, da, ko ponudnik storitev tržišču ponudi slabo napravo, s tem tudi škoduje svojemu ugledu.

2. Garancijski pogoji

Dobri garancijska pogoji izdelka je lastnost visokokakovostne storitve. Če prodajalec ne daje garancije za svoje izdelke, očitno tudi sam ni prepričan o kakovosti. Prihranek pri nabavnih stroških bo skoraj zagotovo za seboj potegnil kasnejše težave. Upoštevati je potrebno tudi, da včasih niti garancija proizvajalca, kot taka, vedno popolnoma ne odpravlja težav. Še posebej, če se najbližji pooblaščeni servisni center nahaja nekje v tujini, strošek pošiljke pa gre na vaš račun.

3. Tehnična podpora

Pri ​​uporabi STB naprav, se pojavlja veliko vprašanj. Ena od možnosti je, da sami poiščete odgovore. Dobro je, če so sploh kje na voljo! Verjetnost, da boste porabili veliko časa za iskanje informacij, ki jih potrebujete, je precej velika. Če se odločite za napravo proizvajalca, ki ima ustrezno tehnično podporo, se teh problemov preprosto ne rabite bati. Pomisli: poleg denarja je pomembno, da prihranite tudi čas.

4. Kvalitativna lokalizacija

Ne gre za prevajanje v več deset jezikov, temveč zgolj o popolni lokalizaciji “privzetih” nastavitev v domač jezik. To je zelo pomembno, če morate obnoviti tovarniške nastavitve. Zadnja stvar, ki jo želite videti v kritični situaciji, so kitajski hieroglifi, ki jih ne znate prebrati, razumete pa še manj. Če to ni vaš materin jezik in niste poliglot in ni v bližini tehničnega strokovnjaka z znanjem kitajščine, dajte prednost popolnoma lokaliziranemu izdelku.

5. Sinhronizacija Set-Top Box s programsko opremo

Predstavljajte si, da je operater A, kupil poceni opremo in poskušal razviti svojo lastno vmesno programsko opremo. Na drugi strani pa obstaja operator B, ki je kupil že od proizvajalca kupil popolnoma pripravljeno rešitev.

Kdo mislite, da bo dobil boljše ocene?

Pravilen odgovor je samo eden. To je 100% operater B. In to ne velja samo na področju IPTV in OTT. Vestni proizvajalci že več let delajo na popolni sinhronizaciji naprav in programske opreme. Malo verjetno je, da bo tudi več najetih razvijalcev, uspelo ponoviti njihove rezultate ali pa jih celo preseči.

6. Moderna funkcionalnost

Nadaljujmo s temo programske opreme. Ali veste, kaj je glavna razlika med licencirano in ne-licencirano programsko opremo? Pravilni odgovor je: posodobitve. Ne glede na to, katero napravo gre, se je potrebno zavedati, kako pomembna je pravočasna uvedba novih tehnologij. Kupci najsodobnejših in dragih televizijskih modelov, želijo, da tudi njihov Set Top Box izpolnjuje njihove potrebe. Zadnje, kar si želijo, je to, da jih razočara.

7. Prilagajanje aplikacij

Ponudniki nizko cenovnih segmentov, z uporabo operacijskega sistema Android*, praviloma uporabljajo tudi nezakonit dostop do storitve Google Play*. Da jim je to sploh omogočeno, uporabljajo dostopne certifikate, ki so prvotno izdelani za mobilne naprave. Posledično se kakovost videoposnetkov v takšnih aplikacijah bistveno poslabša. To pa bo zagotovo motilo zahtevnejše uporabnike.

Deli naprej