Prednosti team buildinga za podjetja – pogovor z organizatorjema team building programov

Prednosti team buildinga za podjetja – pogovor z organizatorjema team building programov

Glede na to, da danes večin uspešnih podjetij že dodobra izkorišča prednosti in koristi, ki jih prinaša izvedba najrazličnejših team buildingov za podjetja, si lahko spodaj podrobneje pogledate zakaj uspešna podjetja organizacijo svojih team building eventov ponavlja vedno znova in predvsem kakšne koristi prinašajo team buildingi podjetjem po mnenju nekaterih tujih in domačih podjetnikov.

Različna podjetja, vodje, direktorje in lastnike podjetij smo povprašali kakšne so glavne prednosti izvedbe team buildinga za njihovo podjetje.

Prednosti team buildinga za podjetja

ETC Adriatic Slovenija, Matjaž Jug

Prednosti team buildinga za podjetja

Pri nas je izvedba team buildingov z najrazličnejšimi programi, opažamo v zanimanju in rednem izvajanju pri vedno večjem številu, predvsem zaradi tega, ker se s posameznim team building programom želimo predvsem približati usklajevanju ciljev team buildinga s cilji podjetja. Ponekod organiziramo predvsem dogodke, na katerih je prvenstveno cilj pridobiti nova znanja zaposlenim, ponekod je prva prioriteta dogodkov sproščenost in zabava, ponekod izboljšanje komunikacijskih in vodstvenih veščin  in drugo. Večina naših udeležencev pa največje koristi team buildinga za svoje firme vidi predvsem v izboljšani motivaciji zaposlenih, v skupinskem premagovanju ovir in izzivov, v izboljšanju celotnih ali delnih poslovnih procesov, v večji ter učinkovitejši produktivnosti ter v bolj sproščenem in konstruktivnem reševanju težav in komunikacijskih nesoglasij.

Za večino udeležencev predstavlja team building konkretno pot do hitrejše in bolj učinkovite gradnje zaupanja s svojimi zaposlenimi, hitrejše in predvsem lažje reševanje konfliktov, boljše medsebojno sodelovanje, obenem pa tudi krasno zabavo in druženje.

Pri prav vseh sodelujočih smo opazili, da izpostavijo izboljšano komunikacijo med zaposlenimi, kot merljiv in dokazan cilj team buildinga.

BusinessRUN, Ljubljana

V naši sredini se osredotočamo na izvedbo najrazličnejših team buildingov, pri čemer pa pogosto zelo radi posežemo predvsem po izvedbi team buildinga, ki vključuje najrazličnejše športne aktivnosti in udejstvovanja. Šport navdihuje, dvigne ljudi, razveseljuje, poživi in v kombinaciji z dobro hrano in pijačo ter zabavo poskrbi za fantastično in sproščeno vzdušje zaposlenih. Ki so po izvedbi športnih team buildingov pogosteje samo še bolj navdušeni in z večjim elanom in zanosom hodijo na delovno mesto. Nemalokrat se nam pripeti, da v okviru istega leta športni team building zaradi navdušenja nad samim dogodkom ponovimo celo večkrat na leto.

Na ta način za svoje zaposlene skrbijo pri podjetju Steklarstvo Breg (kuhinjska stekla, steklene tuš kabine, steklena vrata, steklena strešna kritina) in pri portalu Nadstreški.eu (kovinski in leseni nadstreški).

Oznake: Prednosti team buildinga za podjetja

Deli naprej