KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA

Krepitev imunskega sistema je v času KOVID-19 in tudi vseh ostalih virusov še posebno pomembno. Poleg zdrave hrane in zdravega načina življenja si lahko pomagamo tudi z naravnimi prehranskimi dopolnili.

Krepitev imunskega sistema

Kadar je naša prehrana revna in nezadostna, se hitro zgodi, da našemu telesu primanjkuje določenih hranil. Tako nam pogosto manjkajo nujno potrebne maščobne kisline Omega 3 in razni vitamini in minerali. Maščobne kisline omega 3 naše telo ne zmore samo proizvajati, zato jih mora v telo vnašati s hrano ali s prehranskimi dopolnili.

Pomanjkanje omega 3 se kaže kot suha koža z luskastimi predeli, kot prhljaj, ekcemi, luskavica, akne, poslabšanje vida, razna vnetja in težave s sklepi. Zapademo lahko tudi v depresijo, slabo spimo in imamo težave s spominom.

Poleg maščobnih kislin omega 3 potrebujemo tudi magnezij in kolagen za zdrave kosti, za boljšo prebavo in odpornost organizma pa nam pomagajo imunobiotiki.

Poleg vseh naštetih vitaminov, mineralov in ostalih prehranskih dopolnil, pa je prav da se spomnimo še na sončni vitamin, kakor tudi imenujemo vitamin D3. Ta vitamin je pomemben za naše kosti, mišice in za močan imunski sistem. Poleg tega pa je pomemben tudi za naše duševno zdravje, saj pomanjkanje vitamina D vodi v depresijo in malodušje.

Magnezij je prav tako nujno potreben za zdrav imunski sistem. Pomaga zmanjševati utrujenost, izčrpanost in ohranja ravnotežje elektrolitov. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima veliko vlogo pri delovanju živčnega sistema.

Sodeluje pri sintezi beljakovin in prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju. Magnezij skrbi tudi za zdrave kosti in zobe, ima pa tudi pomembno vlogo pri delitvi celic.

Prikaz vseh 2 rezultatov