Povečava Prsi: Postopek, Opcije in Pomembne Informacije

Povečava prsi je eden najpogostejših estetskih kirurških postopkov po vsem svetu. Mnoge ženske se odločijo za ta postopek, da bi izboljšale svoj videz in pridobile več samozavesti. Če razmišljate o povečavi prsi, je pomembno, da se dobro informirate o postopku, možnostih in potrebnem okrevanju. V tem članku bomo raziskali, kako poteka povečava prsi, različne opcije in ključne vidike, ki jih morate upoštevati.

Kako Deluje Postopek Povečave Prsi?

Povečava prsi običajno poteka v naslednjih korakih:

 1. Posvetovanje s Kirurgom: Pred postopkom se boste posvetovali s plastičnim kirurgom, ki bo ocenil vaše želje in vam pomagal izbrati najboljše vsadke za vašo anatomijo.
 2. Anestezija: Med operacijo se uporablja lokalna ali splošna anestezija, da se zagotovi udobje in brez bolečin.
 3. Incizija: Kirurg naredi majhno rezino na mestu, kjer bodo vstavljeni vsadki. Rezina se lahko nahaja pod dojko, v pazduhi ali okoli areole (bradavičke).
 4. Vstavljanje Vsadkov: Vsadki, napolnjeni s slano raztopino ali silikonskim gelom, se previdno vstavijo skozi incizijo. Ti vsadki bodo dali dojkam želeno povečavo.
 5. Zapiranje Incizij: Kirurg zapre incizije s šivi in na kožo nanesete obliž ali povoj.
 6. Okrevanje: Po operaciji boste preživeli nekaj ur v opazovanju, preden vas bodo odpustili domov. Okrevanje običajno traja nekaj tednov, med katerimi boste morali nositi poseben modrček in upoštevati navodila kirurga.

Opcije za Povečavo Prsi:

 1. Slana Raztopina ali Silikonski Gel: Vsadki so lahko napolnjeni s slano raztopino ali silikonskim gelom. Izbira je odvisna od vaših želja in anatomije.
 2. Vrsta Incizije: Incizija se lahko izvede pod dojko, v pazduhi ali okoli areole. Kirurg bo vam svetoval, katera lokacija je najbolj primerna za vas.
 3. Velikost in Oblika Vsadkov: Vsadki so na voljo v različnih velikostih in oblikah, da se prilagodijo vašim željam in ciljem.
povečava prsi

Koristi Povečave Prsi:

 1. Povečanje Samozavesti: Povečava prsi lahko izboljša samozavest in vam omogoči bolj pozitivno dojemanje lastnega telesa.
 2. Izboljšanje Videza: Večje in bolj polne dojke lahko izboljšajo proporcionalnost telesa in estetski videz.
 3. Prilagoditev po Nosečnosti ali Hujšanju: Ženske, ki so dojile ali izgubile težo, se včasih odločijo za povečavo prsi, da povrnejo izgubljeno polnost dojk.

Kako Dolgo Traja Okrevanje?

Okrevanje po povečavi prsi običajno traja od nekaj dni do nekaj tednov. V prvih dneh lahko občutite oteklino in rahlo bolečino, vendar se bo to postopoma izboljšalo. Pomembno je upoštevati navodila kirurga o omejitvah telesne aktivnosti in nošenju kompresijskega modrca za podporo dojkam.

Zaključek:

Povečava prsi je postopek, ki lahko prinese številne koristi, vendar zahteva resno razmislek in dobro informiranje. Preden se odločite za postopek, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pomagal razumeti vaše možnosti in pričakovane rezultate. S pravilno skrbjo in sledenjem navodilom vašega kirurga lahko dosežete želeno povečavo prsi in izboljšate svojo samozavest ter videz.

Deli naprej