Naš izbor lchf receptov za vsak dan

lchf recepti za vsak dan
NAJNIŽJA CENA LCHF PAKETOV! PREVERI CENO!

Lchf dieta ni namenjena samo hujšanju, čeprav se vse več posameznikov zanjo odloča predvsem zaradi prevelike telesne teže. Prehranjevanje po načelih LCHF, je primerno za vse, ki želijo živeti zdravo in tako tudi jesti. Posledično bomo tudi shujšali, a lchf je še mnogo več. Primerna je tudi za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen tipa 1 in  pri srčno žilnih boleznih Najbolj pa lchf prehranjevanje koristi ljudem, ki imajo presnovne motnje. Lchf recepti za vsak dan so enostavni za pripravo. Pozorni moramo biti samo na maščobe, ki morajo biti v lchf jedilniku prisotne vsaj v 60% in da je delež ogljikovih hidratov najmanjši del energijskega vnosa.

 

Predvsem diete ne smemo narediti zapletene. Preprosta dieta pomeni tudi preprosto hrano. To pomeni, da poskusimo uživati čimveč sveže zelenjave, ki je bila pridelana ekološko in mogoče celo pri sosednjem kmetu. Meso, mlečne izdelke in jajca, naj bodo od živali, ki so bile vzgojene na paši.

 

 

Katero hrano vsebujejo  lch recepti za vsak dan?

 

Lchf recepti za vsak dan, večinoma vsebujejo jajca, meso in zelenjavo, ki raste nad zemljo. V receptih najdemo veliko zelene, listnate zelenjave, medtem ko je krompir popolnoma izločen. Prav tako so izključena žita, sladkor ter večino sadja, razen jagodičevja in avokada. Živila, ki so nepogrešljiva pri lchf receptih:

 

  • jajca in maslo
  • kokosova maščoba
  • manjše mastne ribe in losos
  • avokado
  • zelenjava
  • sir in oreščki
  • jagodičevje
  • sol in začimbe

 

Jajca so pri sestavi lchf jedilnika, skoraj nepogrešljiva. So idealen vir maščob, beljakovin in tudi večine vitaminov, razen vitamina C. V jajcih najdemo tudi minerale, najbolj so zastopani jod, cink, fosfor in jod. Če nam uspe dobiti jajca iz pašne reje, bomo z njimi tudi zagotovili potrebe po omega 3 in omega 6 maščobnih kislinah.

 

lchf paket
VSE ZA PRIPRAVO LCHF RECEPTOV NA ENEM MESTU! KLIKNI TU

Maslo nam zagotavlja vitamine A, B12, D, E in K2, prav tako nam zagotavlja linolno kislino in maščobno kislino butirat. To je manj poznana maščobna kislina, a za naše zdravje zelo pomembna. Vpliva na zdravje prebavil, uravnava presnovo in je odlična za preprečevanje maščobnih oblog okoli trebuha, saj zmanjšuje apetit.

 

Kokosovo olje je prav tako nepogrešljivo pri lchf prehrani, saj ga lahko uporabljamo tudi za peko in kuho, ali pa ga uživamo hladnega. Vsebuje vitamin E in K, ter pomembne srednjeverižne maščobne kisline, ki so poznane po tem, da jih telo porabi za takojšen vir energije in jih ne uporabi za nalaganje maščob.

Zakaj so ribe in zelenjava  nepogrešljiv del lchf prehrane?

 

 

Ribe vsebujejo maščobne kisline omega 3, ki imajo resnično velik vpliv na naše zdravje. Ribe na našem krožniku, poskrbijo tudi za vitamine skupine B, vitamin D in minerala kalij in selen. Vitamin je v hrani redko zastopan, zato je še toliko bolj dragocen. Sodeluje pri presnovi fosforja in kalcija, ter tako vpliva na zdravje kosti. Lchf prehranjevanje priporoča uživanje mastnih rib!

 

 

Avokado vsebuje 75% maščob in je bogat vir kalija. Vsebuje tudi folat, določene vitamine skupine B, najbolj pomemben je vitamin B6, ki ga organizem potrebuje za normalno delovanje imunskega sistema. V avokadu je tudi vitamin E, ki je močan antioksidant in vitamin K, ki je pomemben za strjevanje krvi.

 

 

Zelenjava je pomemben vir prehranskih vlaknin in fitokemikalij in se čudovito bori proti prostim radikalom. Potrebujemo jo za zdravo prebavo, srce in ožilje. Lchf recepti za vsak dan, vsebujejo predvsem zeleno listnato zelenjavo, izogibati se moramo krompirja!

 

Lchf recepti so pogosto obogateni s sirom in začimbami

 

Sir je bogat vir beljakovin in mlečnih maščob. Je zelo nasiten in ima močan okus, kar lahko pomaga za zmanjšanje apetita. Vsebuje kalcij, vitamin D in K2, ter minerala fosfor in cink. Oreščki so bogati z maščobnimi kislinami, pri lchf receptih najpogosteje uporabljamo lešnike in makadamijo.

 

 

Jagodičevje vsebuje majhen delež sladkorja, veliko vlaknin, mnoge vitamine in folat. Deluje antioksidativno in vsebuje tudi flavonoid antocianin, ki telo ščiti pred srčno žilnimi boleznimi in nekaterimi vrstami raka.

 

Sol in začimbe so za potrebne, da ima pripravljena jed še boljši okus. Veliko je napisanega o škodljivosti uživanja soli, a sol je tudi koristna. Sol potrebujemo za uravnavanje ravni hidracije, nujno potrebna je za ravnovesje mišičnih elektrolitov in za vzdrževanje normalnega srčnega ritma. Za pripravo hrane potrebujemo tudi začimbe, saj dajo hrani dokončen okus.

 

 

 

Uporabljeno besedilo: lchf dieta, lchf recepti za vsak dan

Deli naprej