Ideje za izvedbo team buildinga za podjetja različnih panog

Spodaj so predstavljene nekatere ideje za team building za podjetja, najrazličnejših panog. Ker se team buildingov poslužuje vedno več podjetij, hkrati pa podjetja, ki so en ali več team buildingov za svoje zaposlene že izvedle, redno ponavljajo team buildinge, vam lahko spodnje ideje služijo kot iztočnica, da se tudi v vašem podjetju, ne glede na panogo, odločite za izvedbo team buildinga.

Spodnje ideje so zbrane s pomočjo podjetja ETC Adriatic, ki velja v Sloveniji, za enega izmed vodilnih podjetij pri organizaciji team building programov, za celotno področje Balkana. Natančnejšo razlago kakšne koristi in prednosti prinaša team building za podjetja, boste našli na povezavi, na ETC Adriatic, spletni strani.

Team building za podjetja, ki nastopajo na spletu (npr. spletne trgovine)

Za ekipe in podjetja z manj ali več zaposlenimi, ki upravljajo svoj posel preko spleta in imajo npr. spletne trgovine, je značilno, da večino svojih delovnih dni preživijo za računalniki in v skladiščih, kjer je potrebno poskrbeti, da naročeno blago iz spletnih trgovin, pravočasno pride do kupcev.

Zato se, ne samo za podjetja, ki imajo spletne trgovine, temveč kar vsa podjetja, ki pretežno opravljajo svoje posle v pisarnah in na internetu, priporočajo takšni team building programi, ki zaposlene napotijo k izvajanju aktivnosti v naravi.

Ponavadi tudi spletne trgovine nekoliko bolj sestavljajo ekipe mlajših zaposlenih, zato so najbolj ustrezni team building programi za slednje, kar razne športne in tekmovalne igre, ki zagotavljajo gibanje v naravi. Nemalo zaposlenih v podjetjih s spletnimi trgovinami, za svoj team building izbere tudi tekaške prireditve, kjer se na maratonske ali rekreacijske teke, prijavljajo podjetja kot skupine.

Team building za spletno trgovino Topizbira in TopIzbor (na Hrvaškem)

Ena najbolj znanih slovenskih spletnih trgovin, ki je med slovenskimi kupci že leta zapisana kot spletna trgovina z največjo in najbolj ažurno ponudbo ovitkov za telefone (topizbira.si), ki ima svoj sedež v Logatcu, poroča, da za svoje zaposlene v podjetje, redno organizira team building v naravi, dvakrat na leto. Tako svojim zaposlenim omogočajo team buidling pozimi in pa tudi team building poleti, vedno pa je v ospredju narava, rekreacija, prijetna družba in zabava.

Spletna trgovina Topizbira organizira team buildinge za podjetja že vrsto let zaporedoma in pravijo, da s prakso motiviranja zaposlenih v naravi, ne nameravajo odnehati, saj se slednje pozna v boljšem delovnem okolju, bolj sproščenih in spontanih odnosih na delovnem mestu ter na dolgi rok, tudi na boljši produktivnosti in storilnosti.

Isto prakso organiziranja rednih team buildingov uveljavlja topizbira tudi za svojo podružnico na Hrvaškem, kjer je njihova trgovina Topizbor, hitro postala ena izmed vodilnih prodajaln ovitkov za telefone (oz. maskice za mobitele po hrvaško).

Druga, tudi slovenskim kupcem, zelo poznana spletna trgovina, ki na internetu že več kot desetletje ponuja pohištvp, trgovina Pohištvo123.si, prav tako prisega na team building-e v naravi. Za razliko od športnih tekmovanj, svojim ekipam v podjetju, večkrat na leto privoščijo krajše izlete v gore, enodnevne izlete do znanih slovenskih destinacij in predvsem družabno druženje.

Zanimiva zgodba o team buildingu za podjetje v pohištveni panogi

Podjetje Pohištvo123.si se je ravno zaradi svoje skrbi za zaposlene, močno vtisnilo v spomin tudi svojim kupcem, saj na blogu, v okviru njihove spletne trgovine, nemalokrat objavljajo dogodke svojih zapolsenih na team buildingih. Iz slik sodeč, pa gre za predvsem izjemno sproščene in z naravo povezane izlete, ki jih očitno, obožujejo tudi sami obiskovalci njihove spletne trgovine.

Je pa ravnoo iz njihove redne rabe in organizacije team buildingov, prišlo do zanimive situacije, kjer so se tudi druga podjetja (obiskovalci njihove spletne trgovine), pogosto tudi zaradi njihovih programov, odločala za izvedbo team buildingov, ob tem pa so za izvedbo v naravi nakupovala tudi njihov prodajni program (jedilne mize).

Team building za podjetja v storitvenih panogah

Team buildingi za podjetja, ki delujejo v storitvenih panogah, so pogosto še bolj priporočljivi, še posebej zato, ker je v storitveni dejavnosti potrebno zaposlenim dobro obvladovanje komunikacijskih, prodajnih, marketinških in t.i. mehkih podjetniških veščin. Hkrati pa izvedba team buildinga na najrazličnejših lokacijah, dostikrat storitvenim podjetjem tudi odpira vrata za nova poznanstva oz. izvedebo svojih storitev na lokacijah, kjer storitveno podjetje izvede svoj team building.

Lep primer takšne prakse, je slovensko znano podjetje SanjskiŠopek, ki izvaja team building za svoje podjetje vedno na drugi lokaciji, te iste lokacije pa so kasnjeje vključene tudi v njihovo ponudbo poročnih lokacij, saj se Sanjski Šopek ukvarja pretežno z organizacijo porok ter dekoracijo vseh vrst poročnih ambientov.

Če si boste ogledali njihove nasvete in slike različnih dekoracij moročnih miz, perdvsem tistih, ki so dekorirane v naravi, vam bo hitro jasno kako podjetje uspešno združuje team building za svoje potrebe in “preverjanje” bodočih lokacij za njihove stranke. Poglejte si prispevek ideje za dekoracijo poročne mize in bodite pozorni na okrasitev lokacij, ki lahko služijo tako za poroke, kot izvedbo team buildingov.

lokacija za team building ali poroko
Lokacija za team building ali poroko

 

Team building za podjetja v finančni panogi

Podjetja, ki delujejo v finančnih panogah (zavarovalnice, banke, vzajemni skladi,…), redno izvajajo team buildinge za svoje zaposlene, verjetno med vsemi panogami, najdlje časa. Nekatere finančne inštitucije redno menjujejo lokacije za izvedbo svojih team buidling programov, druge inštitucije že vrsto let, svoj team building izvajajo preko istega izvajalca in na istih lokacijah.

Nemalokrat banke, zavarovalnice in druga podjetja v finančnih panogah, team building dogodke, izkoriščajo tudi za izobraževalne namene, saj se ravno na finančnem področju, storitve in produkti izjemno hitro dopolnjujejo in spreminjajo, zaposleni v podjetjih pa morajo o vseh novostih, za dobre poslovne rezultate, seveda biti ustrezno podkovani.

Še posebej na področju produktov kreditiranja podjetij in prebivalstva, kjer se paleta finančnih produktov, izjemnoi hitro razvija (stanovanjski krediti, hitri krediti za nekomitente, krediti za sp in večja podjetja,…), je razumljivo, zakaj imajo izobraževalni team buidlingi, tako pomembno vlogo.

 

Deli naprej