Kako uporabljamo msm prah za varno in učinkovito razstrupljanje?

Kako uporabljamo msm prah za varno in učinkovito razstrupljanje?

msm prah

Msm prah je organsko žveplo, ki je poznan predvsem po lepotilnih učinkih. Žveplo je namreč izredno pomembno pri proizvajanju kolagena in elastina, ki sta nujno potrebna za lepo kožo, lase in nohte. Manj poznani učinki minerala msm, pa so vpliv na bolečino, spodbujanje imunskega sistema in varno razstrupljanje.

Msm prah za zdravje

Organsko žveplo je primerno za razstrupljanje telesa, saj iz telesa odstranjuje tudi težke kovine, hkrati pa čisti črevesje, spodbuja delovanje jeter in stimulira izločke žolča. Razstrupljanje telesa je pomembno v primerih, ko je telo že tako zakisano, da ne zmore več sproti odvajati strupov iz telesa.

Pričnejo se pojavljati različna obolenja in  pojavi se splošno slabo počutje. Pogosto se pojavijo težave s kožo, ki se kažejo kot ekcemi, luskavica, akne ali dermatitis. Razstrupljanje telesa lahko opravimo na več načinov, vendar moramo biti previdni, da razstrupljanje ni preveč agresivno in da si z njim ne delamo škode.

Poleg msm prahu, poznamo še mnoga druga prehranska dopolnila, s katerimi se lahko varno razstrupimo. Priljubljeni so predvsem pegasti badelj, olje črne kumine, astragalus in še mnogi drugi. Preden se lotimo razstrupljanja, se moramo poučiti, kaj zastruplja naše telo.

Katere snovi in strupe bi morali omejiti pri uživanju, ker zastrupljajo naše telo?

Pri strupih, ki škodijo našemu organizmu, pogosto ne pomislimo na vsakdanje snovi, ki jih dnevno uživamo brez posebne slabe vesti. Zastrupljajo nas ne samo težke kovine, pesticidi in zdravila, pač pa nam škodijo tudi čisto običajne snovi iz našega vsakdanjega življenja. Pri tem najbolj trpijo jetra, seveda pa so prizadeti tudi drugi organi.

Kofein

Mnogi med nami pogosto s slabo vestjo popijemo že drugo skodelico kave in se prepričujemo, da se ji moramo odpovedati. Ampak, ali se je resnično potrebno odpovedati kavi?

Mnogi menijo, da je kofein eden od strupov, ki nam škodijo, a raziskave so pokazale, da kava ne vpliva bistveno na zdravje, če se držimo priporočene dnevne količine.

Ta količina je 600 mg, kar pomeni 6 skodelic, a pri nekaterih ljudeh že 350 mg na dan zmanjša zbranost in in zniža energijske ravni! Torej moramo tudi pri kavi poslušati svoje telo in omejiti uživanje, če opazimo, da se zaradi popite kave počutimo slabo.

Alkohol

Alkohol je vsekakor eden od strupov, ki vse bolj povzroča zaskrbljenost. V manjših odmerkih ni škodljiv, a žal je zloraba alkohola vse bolj prisotna.  Veliko ljudi se ne ustavi pri dveh kozarčkih, kar je še sprejemljivo za zdravje.  (A) (B)

Več kot štiri pijače na dan, povečajo nevarnost za različne oblike raka, kapi in lahko poškodujejo možganske celice in celo vid.

Deli naprej