Za lepe in močne lase znanstveniki priporočajo msm – mineral lepote!

Za lepe in močne lase znanstveniki priporočajo msm – mineral lepote!

Msm za lase uporabimo, kadar opazimo, da so se naši lasje začeli spreminjati. Pogosto se lasje stanjšajo, pričnejo izpadati, so suhi ali mastni, pojavi se prhljaj, ali pa postanejo samo dolgočasni.

Mogoče moramo lase samo nahraniti! Msm v prahu vsebuje pomembne učinkovine, ki bodo poleg las, koristile celemu našemu telesu. Za zdrave lase je pomembno organsko žveplo, v msm pa najdemo tudi vseh devet aminokislin, esencialne maščobne kisline omega 3, klorofil, vitamine in minerale.

Več: Preverite pozitivne izkušnje uporabnikov msm-ja.

Msm za lase 

Msm vsebuje organsko žveplo, ki pomembno sodeluje pri tvorbi kolagena, keratina, elastina in hrustanca.

Kolagen je nujno potreben za zdrave sklepe in kosti, brez njega pa bi zelo trpela tudi koža, lasje in nohti. Znanstveniki so dokazali, da kolagen v našem organizmu, že po 21 letu prične upadati za 1% na leto.

Organsko žveplo nujno potrebno za proizvodnjo kolagena

Nekje po tridesetem letu se tako že začnejo kazati prvi znaki staranja, ki se kažejo kot utrujena in suha koža, ki ni več napeta in elastična.

Lasje postanejo suhi in redkejši, moškim se lahko prične delati pleša. Trpijo tudi sklepi in kosti, lahko se pojavijo bolečine.

Naši lasje pa najbolj občutijo pomanjkanje keratina! Keratin je beljakovina, ki ima pomembno vlogo pri strukturi kože, nohtov in seveda las. Kreatin je osnovni gradnik las in jim daje elastičnost, hudo pomanjkanje lahko povzroči resne probleme.

Nadomeščamo ga lahko z prehranskimi dopolnili, kot je msm v prahu in s tem vnesemo v organizem aminokisline cistein, ki sodelujejo pri mnogih bioloških reakcijah in so močan antioksidant.

Tudi elastin se s staranjem prične nepravilno razporejati po koži in iz leta v leto slabi. Gube na obrazu postanejo izrazitejše, obraz dobi utrujen videz.

Najpogostejše težave, ki prizadenejo naše lase

Lasje so ves čas izpostavljeni zunanjim vplivom, pogosto jih tudi mučimo z raznimi kemičnimi dodatki in šamponi, svoje doda še staranje in rezultat so pogosto poškodovani in suhi lasje.

Z uživanjem msm lahko mnoge težave z lasmi omilimo in jim spet povrnemo lesk in zdravje.

Msm za razcepljene, krhke in poškodovane lase

Naši lasje so naš okras, so pa tudi ogledalo našega načina življenja. Na njih se odraža naše počutje, bolezen, hormonske spremembe, stres in nepravilna prehrana.

Lasje, ki dlje časa niso ustrezno nahranjeni, so na izgled videti poškodovani in brez leska. Konice so krhke in se lomijo, običajno takšnih las tudi ne moremo oblikovati v lepo pričesko.

Izpadanje las lahko preprečimo z uživanjem minerala lepote – msm

Lasje se ves čas obnavljajo in tudi ves čas izpadajo. Če izpade do 100 las dan, je še popolnoma sprejemljivo, vse to je še normalen proces. Močno nas mora zaskrbeti, kadar lasje izpadajo v šopih ali več mesecev skupaj. Močno izpadanje las lahko povzroči več dejavnikov.

Najpogosteje je to izčrpan imunski sistem, okužbe in bolezni, kroničen stres in pogosto tudi nepravilna nega. Vse te dejavnike lahko odstranimo in počasi začnemo negovati lasišče, ki se bo ob dovolj hranilih in pravilni negi, kmalu opomoglo.

Kadar pa so lasni mešički trajno okvarjeni, takrat bomo izpadanje las težko ustavili, vsekakor pa je potrebno ustrezno zdravljenje.

Msm za lase je vsekakor rešitev za naše lase!

Pri prehodnem izpadanju las pa nam lahko izredno učinkovito pomaga mineral msm, ki najbolj pomaga s tem, da bolje absorbira vitamine in minerale. Največji učinek dosežemo, če msm uživamo skupaj z vitaminom C. (1)(2)

Deli naprej