Kako pripravimo naravno masko za obraz?

NARAVNA MASKA ZA OBRAZ ZA SUHO KOŽO! TUKAJ!

Naravna maska za obraz: Koža je naš največji organ in je ves čas izpostavljena zunanjim vplivom. Največ težav nam povzroča suha koža na obrazu, ki lahko nastane zaradi nedejavnosti lojnic. Lojnice lahko nezadostno izločajo loj zaradi mnogih razlogov, najpogosteje je ta težava dedna ali posledica začasnega hormonskega neravnovesja.

Pogosto je vzrok za suho kožo tudi neprimerna prehrana, zakisanost telesa ali premalo gibanja. Pri izredno suhi koži, nam lahko pomaga naravna maska za obraz ali zelo mastna krema.

Naravna maska za obraz

Osnovne sestavine za masko za obraz za suho kožo, so običajno naravna olja, ki jim dodamo razna eterična olja ali izvlečke zelišč. Najpogosteje za pripravo krem in mask za obraz, uporabljamo olivno olje in mandljevo olje.

Za boljšo strukturo kože, pripravkom za nego kože, pogosto dodamo tudi snovi, ki delujejo kot antioksidanti. To je predvsem vitamin E, mineral msm ali morske alge.

 Maska za obraz z dodatkom olivnega olja

Maska za obraz je prva pomoč pri suhi koži! Za izdelavo maske uporabimo olivno olje, ki ga lahko po želji nadomestimo tudi z oljem grozdnih pečk. Koža bo po uporabi mehka, voljna in dobro navlažena. Če v receptu uporabimo olje grozdnih pečk, bo koža dobila tudi rahel lesk. Za trajne rezultate, si masko pripravimo enkrat tedensko, najmanj dva meseca.

Največ bomo za zdravje svoje kože naredili, če si bomo masko pripravljali v zimskem času, ko kožo še dodatno izsuši veter, mraz in preveč ogrevani prostori.

Priprava naravne maske za obraz:

Pripravimo si veliko žlico olivnega olja, ali po želji olja grozdnih pečk, ter dve žlici navadnega jogurta. Olje in jogurt zmešamo, da dobimo kremasto maso. Če želimo kožo še dodatno nahraniti, dodamo še malo minerala msm.  Masko nanesemo na obraz in jo pustimo delovati 15 minut. Speremo s toplo vodo in obraz namažemo z naravno, vlažilno kremo.

Maska za obraz z mandljevim oljem in zdravilnim blatom

Fango je zdravilno blato, ki vsebuje mnoge minerale. Dozoreva na močni sončni svetlobi in zraku, ter je izredno učinkovito lepotilno sredstvo. Poznano je predvsem na jugu Italije, kje ga imenujejo tudi živo blato, ker vsebuje majhne alge. Čisti fango lahko kupimo že pripravljen v specializiranih trgovinah z zdravo hrano in naravnimi izdelki. Zdravilno blato je primerno tudi za občutljivo in izredno suho kožo.

Maska s fengom prekrvavi kožo, zoži pore in kožo nahrani z mineralnimi snovmi. Prav tako odstrani poroženele kožne celice, odvečen loj in vso umazanijo, ki se nabere na koži. Izredno dobro vpliva na kožo, ki je utrujena zaradi kajenja, alkohola ali pretiranega sončenja.

Naravna maska za obraz s fangom:

Za pripravo maske potrebujemo 3 žlice zdravilnega blata fanga, pol skodelice vroče vode, žličko olja kamilice in nekaj kapljic limoninega soka. Vse sestavine dobro premešamo in če je maska namenjena za suho kožo, dodamo še nekaj kapljic olivnega olja ali mandljevega olja.

Kadar masko pripravljamo za mastno ali mešano kožo, potem olja ne dodajamo. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati dvajset minut. Masko speremo in kožo nežno osušimo, ter nanjo nanesemo vlažilno kremo za obraz.

Krema za suho kožo z olivnim oljem

Olivno olje za nego kože, so ženske uporabljale že v starem Rimu. Za pripravo kreme ali maske za obraz, je primerno hladno stiskano ekstra deviško olivno olje, ki nastane pri prvem stiskanju. Olivno olje vsebuje vitamine in veliko grenčičnih snovi. Grenčične snovi zavirajo škodljive delce, ki se sproščajo ob delovanju sončnih žarkov.

Čeprav uporaba olivnega olja nekoliko zaščiti kožo pred škodljivimi sončnimi žarki, je to vsekakor premalo. Za resnično zaščito, moramo uporabiti sredstva, ki vsebujejo višjo UV zaščito. Krema z dodatkom olivnega olja krepi vezivno tkivo in preprečuje ohlapnost kože, kar pomeni, da tudi preprečuje nastanek celulita.

Za izdelavo kreme z olivnim olje potrebujemo naslednje sestavine:

  • olje ene kapsule vitamina E
  • 2 žlici hladno stiskanega ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlico avokadovega olja
  • 1/2 žlice olja pšeničnih kalčkov
  • 1 žlico lecitina
  • 1 žlico čebeljega voska
  • pol žličke sode bikarbone
  • pol skodelice vode

Priprava kreme za suho kožo z olivnim oljem:

Najprej v vodi raztopimo sodo bikarbono, ter počasi segrevamo. Na vodni kopeli segrevamo vsa olja, medtem ko vosek segrevamo posebej in ga nato prilijemo k oljem. Posodico z oljem in voskom odstavimo z vodne kopeli in počasi dodamo vodno raztopino.

Ves čas mešamo z metlico, da se sestavine dobro premešajo med seboj. Ko se krema ohladi, jo prelijemo v čiste lončke. Uporabljamo jo za nego suhe, mastne in mešane kože.

Poglejte si še nekaj čudovitih lastnosti olivnega olja:

Uporabljeno besedilo: naravna maska za obraz, hladno stiskano ekstra deviško olivno olje, suha koža

Deli naprej