Msm naravni mineral za lepoto

Msm naravni mineral za lepoto je dobil ta laskavi naziv zaradi izrednih vplivov na našo kožo, lase in  nohte.

MSM nosi znanstveno ime Methylsulfonylmethane in ga poznamo tudi kot naravno organsko žveplo.

Msm naravni mineral za lepoto

V naravi ga v manjših količinah najdemo v sadju, žitaricah, čebuli, česnu in še v mnogih drugih živilih.

Žal je ta pomemben mineral občutljiv za predelavo, zato ga z redno prehrano ne dobimo dovolj in ga moramo nadomeščati. Običajno organsko žveplo nadomeščamo s prehranskimi dopolnili v obliki prahu ali v kapsulah.

Kako uporabljamo msm?

Mineral lepote nam lahko pomaga do čiste, zdrave kože, sijočih las in  močnih nohtov. Delovanje organskega žvepla na naš organizem, je posledica več različnih dejavnikov.

Dobrodejne vplive najprej opazimo na laseh in nohtih, saj MSM spodbuja proizvodnjo keratina, ki je glavna sestavina las in nohtov.

Keratin je protein, ki je sestavljen iz aminoksilin fenilalanin, metionin, isoleucin, valin in alanin. Vsebuje pa tudi aminokislini metionin in cistein, ki sta izredno bogati z žveplom.

Msm vsebuje obe aminokislini, ki vsebujeta žveplo in zato pomaga našemu organizmu, da prične proizvajati lasten keratin. (1)

Za izboljšanje stanja naše kože, las in nohtov, lahko msm v prahu uživamo ali pa ga nanašamo v obliki mask za lase in kožo.

Uživanje msm prav tako povečuje učinkovitost vitamina B ali biotina, ki je izredno pomemben za rast las. Za boljše rezultate mineral lepote vedno uživamo v kombinaciji v vitaminom C.

Tukaj moramo omeniti še manjši neprijetni stranski učinek msm. Glede na to, da se bo pri uživanju organskega žvepla močno povečala rast las, bodo hitreje rasle tudi dlake drugje po telesu. Predvsem ženskam lahko to predstavlja manjšo težavo, saj dlake rastejo povsod tam, kjer si jih resnično ne želimo.

Msm v prahu za nego las

Verjetno ste že slišali, da so naše babice in mame, za nego las uporabljale tudi surova jajca.Surova jajca so bogat vir beljakovin, v katerih se nahaja tudi mineral žveplo.

Zato je verjetno razumljivo, da bo prehransko dopolnilo msm, delovalo podobno! Seveda je odveč razlagati, da se tako tudi ognemo packariji s surovimi jajci; bolje, da jih pojemo! (2)

Kako si pripravimo šampon z msm?

  • Stekleničko šampona, ki ga običajno uporabljamo, zlijemo v manjšo skodelico in dodamo četrtino skodelice msm v prahu.
  • Sestavine močno mešamo toliko časa, da se dobro premešajo med seboj.
  • Pripravimo vodno kopel in šampon z dodatkom msm počasi segrevamo, toliko časa, da se organsko žveplo popolnoma raztopi.
  • Šampon še enkrat dobro premešamo in ga prelijemo v steklenico. Uporabljamo ga kot običajen šampon, s tem da smo ga močno okrepili z mineralom msm.

Več o mineralu msm poglej v prispevku:

Uporabljene besede v članku: Msm naravni mineral za lepoto

Deli naprej