Kako se znebiti prhljaja na naraven način?

Kako se znebiti prhljaja na naraven način?

kako se znebiti prhljaja na naraven način

Kako se znebiti prhljaja na naraven način?

Prhljaj je v večini primerov estetska nadloga, ki nam lahko precej zagreni življenje. Preden se zatečemo po pomoč k dermatologu, naredimo nekaj sprememb v naših prehranskih in življenjskih navadah. V današnjem članku vam bomo opisali nekaj nasvetov, kako se znebiti prhljaja na naraven način!

Zakaj nastane prhljaj?

Prhljaj na lasišču se v običajno pojavi zaradi oksidacije maščobnih spojin v membrani celic lasišča. Oksidacija nastane zaradi škodljivega delovanja prostih radikalov, ki povzroči, da se celična beljakovina odlušči v obliki majhnih bleščečih lusk.

Prhljaj lahko odpravimo s pravilno nego lasišča in z povečanim uživanjem antioksidantov. Za zdravo lasišče moramo predvsem povečati vnos antioksidantov flavonoidov, karotenoidov, vitamina C in E, zelo pomembni pa so tudi minerali žveplo, cink in selen.

Za gradnjo las je izredno pomembna beljakovina keratin. To beljakovino telo ne zmore proizvajati samo, pač pa jo izdela iz aminokislin, ki jih pridobi iz hrane. Najpomembnejša aminokislina za gradnjo las sta cistin in metionin. Cistin že sam po sebi vsebuje žveplo, medtem ko metionin veže žveplo.

Aminokisline, ki jih telo potrebuje za gradnjo las, večinoma dobimo iz hrane. Žal je naša hrana vse bolj revna, zato moramo občasno te pomembne učinkovine vnašati z uživanjem prehranskih dopolnil.

Najbolj poznano in učinkovito prehransko dopolnilo za nadomeščanje aminokislin  je mineral msm, ki je naravna oblika organskega žvepla.

Msm v prahu sam po sebi ni antioksidant, vendar spodbuja nastanek antioksidantov, ki jih telo potrebuje. Tako sodeluje pri proizvodnji glutationa, ki je prav tako močan antioksidant in pomembno vpliva na razstrupljanje telesa.

Kako z povečanim uživanjem antioksidantov preprečimo bolezni lasišča?

Zdravilni učinki v MSM v prahu, so poznani predvsem zaradi delovanja antioksidantov, ki preprečujejo uničujoče delovanje prostih radikalov.

Nastanek prhljaja in cepljenje las, preprečujejo tudi maščobne kisline omega-3. Kombinacija Omega-3 in organskega žvepla, ki se nahaja v mineralu msm, deluje protivnetno, protivirusno in protibakterijsko.

Za lepe in zdrave lase potrebujemo tudi vitamine skupine B, ki so aktivatorji presnove. Kadar imamo slabo presnovo, se naše telo ne obnavlja, tako kot bi se moralo. Vse to pa vpliva tudi na lase, kožo in nohte. (A) (B) 

V starih časih so za preprečevanje prhljaja in na splošno za lepe lase, ženske uživale rdeče zelje, kašo in jajca. (C)

Pomen omega 3 za zdrave lase:

Uporabljeno besedilo: Kako se znebiti prhljaja na naraven način, zdravilni učinki MSM v prahu

Deli naprej